SG Flensburg-Handewitt Szurkolói Oldal

Válogatott mérkőzések

Európa-szerte válogatott mérkőzéseket rendeztek tegnap, a tét az Európa-bajnokságra történő kijutás volt. 5 flensburgi kézilabdázó lépett parkettre, nézzük, hogy szerepeltek játékosaink a német és az izlandi csapatok színeiben.


Montenegró - Németország 27:25 (13:11)


A német válogatott Montenegró ellen lépett pályára idegenben. A találkozónak hatalmas volt a tétje, hiszen a németek egy esetleges pontvesztéssel rendkívül nehéz helyzetbe kerülhettek az Európa-bajnokságra történő kvalifikációt illetően. Ennek megfelelően jól is kezdett Heuerberger kapitány együttese, melyben két flensburgi, Holger Glandorf és Steffen Weinhold kapott helyet. A 11:9-es vezetést követően azonban a hazaiak átvették az irányítást, és a szünetre már ők vonulhattak előnnyel. A német válogatott a második félidőben sem találta a fonalat, sok sérültje hiányában nem tudott mit kezdeni a hazaiak nyitott védekezésével, így rendkívül gyenge játékkal 27:25 arányú vereséget szenvedett. Montenegró ezzel a győzelemmel kvalifikálta magát az Eb-re, míg Németország rendkívül nehéz helyzetbe került, csoda kellene a továbbjutáshoz.

Glandorf és Weinhold egyaránt 2-2 gólig jutott.


Ukrajna - Svédország 21:34 (7:16)


A svédek egy pontszerzéssel már biztos Eb-résztvevők lehettek, és a papírforma is az ő győzelmüket jósolta. A válogatott védelmében helyet kapott a csapatunkat képviselő Tobias Karlsson is, aki ugyan gólt nem szerzett, ám remekül irányította a védelmet a nagyon sima sikert hozó találkozón.


Fehéroroszország - Izland 29:23 (16:10)


Arnór Atlason és Ólafur Gústafsson személyében két flensburgi balátlövő szerepelt az izlandi keretben. A vendégek az eredménytől függetlenül már kijutottak a jövő évi dániai Eb-re, így félgőzzel játszva vereséget szenvedtek a fehérorosz válogatottól.

Atlason 4, míg Gustafsson 1 gólt szerzett a mérkőzésen.


Oroszország - Szerbia 28:29 (11:17)


Ugyan egyik válogatottban sem játszik flensburgi játékos, ám a szerb kispadon ott ült edzőnk, Ljubomir Vranjes, akinek ez volt az első mérkőzése Szerbia szövetségi kapitányaként. Feladata az, hogy kivezesse az országot az Európa-bajnokságra, és az első nagy lépést meg is tette a csapata: győzelmet arattak a rendkívül jó erőkből álló oroszok otthonában.


Vissza



Holger Glandorf ezúttal két gólt szerzett a német válogatott színeiben.